StefanLinddahl.jpg

"Minulle on tärkeää säilyttää aiheen tunne ja tunnelma."

Stefan Lindahl

  • Stefan on suurimmaksi osaksi itseoppinut. Lukion taideluokan jälkeen hän alkoi tehdä freelance-työtä. Stefan loi kontakteja Warner Bros -yhtiöön Lontoossa ja siellä hän sitten parin vuoden aikana kouluttautui Warner Brosin taitavien piirtäjien oppilaana. Nykyään hän tekee freelance-työtä Disneylle ja on tähän asti ainoa piirtäjä Ruotsissa, joka on Disneyn hyväksymä ja saanut luottamuksen työskennellä piirrettyjen hahmojen parissa! "Olen ollut kiinnostunut Disneystä niin kauan kuin muistan", Stefan sanoo.

    "Pienenä tilasin Aku Ankka -lehteä ja odotin innokkaasti joka viikko lehden saapumista. Jouluaaton huippuhetkiä olivat 'Aku Ankka ystävineen toivottaa hyvää joulua' -ohjelma yhdessä joululahjojen kanssa. Piirretyt elokuvat auttoivat 7-vuotiasta lyhentämään pitkää päivää ja joulupukin odotusta. Oma suosikkini on ehdottomasti Tiku ja Taku. Kukapa voisi vastustaa suloisia oravia, jotka vahingossa joutuvat joulukuusen mukana Mikin luo. Hyvänä kakkosena on Tuhkimo."

    "Rakastan kaikkia hienoja yksityiskohtia; söpöjä hiiriä, parsinneuloja ja värikkäitä lankarullia. Lapsuuden hieno tunnelma elää sisälläni edelleen", Stefan jatkaa. "Istun yhä lumoutuneena joka jouluaatto ja katson suosikkejani kerrasta toiseen. Nykyään hahmot kiinnostavat minua myös ammatillisesti. Piirtäessäni työskentelen perinteisesti. Luonnostelen, piirrän ja väritän kaiken käsin. Useimmat työskentelevät nykyään tietokoneella, mutta itse suosin perinteistä käsityötä", Stefan sanoo.

    "Minulle on tärkeää säilyttää aiheen tunne ja tunnelma." Apilanlehden Disney-Joulu -astiastossa hän on onnistunut erinomaisesti. Kuvat ovat niin eläviä, että elokuvan voi lähes nähdä silmissään. Hän on vanginnut lämmön, yhteenkuuluvuuden ja hienon joulutunnelman jokaiseen kuvaan.

    Stefan on luonut myös muita Disney-tuotteita Apilanlehdelle. Kaikista löytyy upeat yksityiskohdat, lämpö ja leikkisillisyys. Mikin Jouluaatto, Tiku ja Taku, Joulupukin paja, Disney on Ice ja Mikin rekiretki-kalenterikynttilänjalka ovat vain näistä muutamia.