SisselSkille.jpg

Sissel - itseoppinut nukenvalmistaja. Hän on rakastanut nukkeja pienestä pitäen, ja on aina harrastuksinaan piirtänyt ja veistänyt.

Sissel Bjørstad Skille

  • Kaiken mitä Sissel Björstad Skille on oppinut nukkienteosta, on tullut oman työskentelyn kautta. Hän on rakastanut nukkeja pienestä pitäen, ja on aina harrastuksinaan piirtänyt ja veistänyt. Yhdistäessään kykynsä syntyi nuket, joita maailmalla rakastetaan. Sissel on luonut fantastisia nukkeja jo vuodesta 1980. Lapset hänen ympärillään ovat inspiroineet Sisseliä uusien nukkien luomiseen.

    Nukkien vaatettamisessa Sisseliä auttaa hänen 90-vuotias äitinsä. Sissel Skille ehtii valmistaa 10-12 nukkea vuodessa, ja materiaali on kallista. Keräilijät jonottavat saadakseen Sissel-nuken. Alkuperäisnukke voi maksaa n. 30.000 kruunua (n. 3300 €). Pari vuotta sitten Sissel Bjørstad Skille solmi sopimuksen maailmalla tunnetun nukkevalmistajan Götzin kanssa. Götz valmistaa jäljennöksiä Sisselin nukeista, hyvin rajoitetuin erin. Sissel on luonut Apilanlehdelle Johanna-, Lea-, Marcus- ja Ingrid-nuket.