SigvardBernadotte.jpg

Sigvard Bernadotten klassisen ankara muotoilijaprofiili on lyönyt vahvan leiman koko skandinaavisen muotoilun ilmaisuun.

Sigvard Bernadotte

  • Sigvard Bernadotte oli ruotsalaisen muotoilun nestori ja itsestään selvä mestari. Hänellä oli kyky yhdistää kauneus toimivuuteen. Hänen viimeiseksi työkseen jäi Apilanlehdelle yksinoikeudella suunniteltu täydellinen astiasto Marianne.

    Sigvard Bernadotte eli pitkän elämän, jossa taide ja muotoilu kulkivat koko matkan punaisena lankana. Hänen oma teollisen muotoilijan uransa käynnistyi toden teolla 1964. Hän oli jo silloin kunnioitettu puheenjohtaja useissa ruotsalaisessa ja kansainvälisissä muotoilijayhteisöissä.

    Vuosien varrella hänen taiteilijalahjakkuutensa oli esillä myös taidenäyttelyissä eri puolilla Skandinaviaa, samanaikaisesti kun hän sai toimeksiantoja mm. Rosenthalilta, Bing&Gröndahlilta ja Skultuna Messingsbrukilta.

    Sigvard Bernadotten klassisen ankara muotoilijaprofiili on lyönyt vahvan leiman koko skandinaavisen muotoilun ilmaisuun. Häntä pidetään pioneerihenkisenä edelläkävijänä, joka nosti ruotsalaisen teollisen muotoilun maailman arvostamalle tasolle.

    ”Koin sen suurena haasteena, kun Marianne-astiastoprojekti esiteltiin minulle. Se oli ensimmäinen kerta, kun minua pyydettiin suunnittelemaan kokonainen täydellinen astiasto! Kun katson valmista tulosta, voin tyytyväisenä todeta, että kaikki tarkoitukseni ja ajatukseni on saatu hyvin toteutumaan. Onnellisena luovutan nyt Marianne-astiaston Apilanlehdelle samalla kuin historiallinen vuosituhat vaihtuu”