AnneRooslien.jpg

Anne Rooslien on monipuolinen taiteilija, joka työskentelee useimmiten akvarelliväreillä, mutta myös öljyvärien ja pastellien kanssa. Anne piirtää lyijykynällä, ja heti kun hän saa mahdollisuuden, hän työstää suosikkiaan savea.

Anne Rooslien

 • Anne Rooslien on piirtänyt muun muassa suositun Victoria-astiastomme.

  Rakkauden lisäksi musiikki toimii Annen inspiraationluojana. Samana vuonna kun Ruotsin kruununprinsessa sai rakkaan Danielinsa, Anne suunnitteli tyttärensä Alicen ja hänen tulevan miehensä australialaisen Rossin häitä. Tulevien häiden inspiroimana ja kuunnellessaan klassisia sävelmiä hän loi suositun kuva-aiheen VICTORIA-astiastoon. Kuvio, joka herkän musiikin tavoin, pehmeästi ja sirosti kiertyy valkoisella posliinilla. Astiaston suunnittelu oli täynnä haasteita – astiaston tuli olla sekä elegantti että klassinen, mutta myös samalla moderni.

  ”Halusin esitellä kauniin ja ajattoman, tulvillaan rakkautta olevan koristeen”

  Anne Rooslien on monipuolinen taiteilija, joka on käyttänyt ahkerasti lahjojaan eri tahoilla. Hän työskentelee useimmiten akvarelliväreillä, mutta myös öljyvärien ja pastellien kanssa. Anne piirtää lyijykynällä, ja heti kun hän saa mahdollisuuden, hän työstää suosikkiaan savea.

  Idearikkauden ja ystävällisyyden perustana on ollut turvallinen lapsuus. Annen kasvuympäristö oli luovuuteen rohkaiseva. Musiikki ja laulu olivat tärkeitä Annen lapsuudenkodissa, ja siellä touhuttiin ja leikittiin paljon. Mielikuvitukselle annettiin paljon tilaa. Anne on säilyttänyt lapsenmielisyytensä – hän antaa itselleen luvan unelmoida ja luoda taidettaan mielikuvituksella ja leikkisyydellä.

  Kylminä syys- ja talvikuukausina Anne viettää aikaansa keskellä Tukholman suurkaupungin sykettä. Hän työskentelee intensiivisesti ja nauttii laajasta sosiaalisesta elämästään. Kun kevään ensimmäiset lämpimät auringonsäteet tulevat ikkunasta sisään, hän pakkaa laukkunsa ja muuttaa kesämökilleen Gotlantiin. Täällä hän vähentää työn tahtia ja tekee kaiken omassa rytmissään. Vanhassa talossa on hänen ateljeensa ja ladossa on hänen savityöpajansa. Täällä kanat kaakattavat ja gotlanninlampaat laiduntavat ympärillä. Gotlannin vaihteleva luonto, meri ja valo inspiroivat häntä.