Lautaset

Lautaset kuuluvat jokaiseen kotiin. Käytämme lautasia päivittäin, jopa useita kertoja. Klassisen ruokalautasen lisäksi on monia muita hienoja lautasia, joille on käyttöä päivän eri aterioilla. Aamiaislautanen katetaan aamulla, päivällislautanen päivän pääaterialla.

Klassisen lautasvalikoiman lisäksi on olemassa katelautasia, pizzalautasia sekä tarjoiluvateja

Koska katamme lautasia pöytään hyvinkin usein, on tärkeää, että löydät lautaset, jotka sopivat parhaiten sinulle ja sinun kotiisi. Oikeiden lautasten löytäminen saattaa olla yllättävän vaikeaa juuri siksi, että valinnanvaraa on niin runsaasti. Mikä väri, muoto ja koko sopii sinulle? 

Eri lautanen joka ruokalajille

Lautaset jaetaan lajeihin sen perusteella mille aterialle ne on tarkoitettu. Useimmat meistä ajattelevat ehkä ainoastaan klassista ruokalautasta investoidessamme astiastoon. Jokaista aterialla tarjottavaa ruokaa varten on oma lautasensa; lautaset eroavat toisistaan muotonsa ja kokonsa suhteen. Lautaset voidaan ryhmitellä seuraavasti: 

●     Alkuruokalautaset

●     Katelautaset

●     Ruokalautaset

●     Syvät lautaset

●     Leivoslautaset

●     Tarjoiluvadit

●     Starttisetit

Klassinen ateria alkaa yleensä pieneltä lautaselta nautittavalla alkuruoalla, jonka jälkeen seuraa suurelta ruokalautaselta syötävä pääruoka; ateria päättyy leivoslautaselta tarjottavaan kakunpalaan.