Alkupalakulhot

Kulho on hyvin käyttökelpoinen astia, joka sopii useimpien ruokien ja aterioiden nauttimiseen. Aamiaiskulho, jälkiruokakulho, napostelkukulho ja keittokulho ovat kaikki tavallisia näkyjä ruoka- ja seurustelupöydässä.

Jos haluat tarjota pieniä ruokia tai kattaa esimerkiksi tapaspöytä, pieni kulho, alkupalakulho on aivan välttämätön.

Pieniin kulhoihin voit täyttää erilaisia ruokalajeja, ja mitä enemmän niitä on pöydässä, sitä monipuolisemmalta ja elävämmältä pöytä näyttää. Jos tarjoat tapaksia, niiden seuraksi kannattaa tarjota lasillinen hyvää viiniä. Laadukas viini maistuu parhaiten oikeista viinilaseista, jotka voit tilata Apilanlehdeltä.

Pieni mutta monipuolinen kulho

Pieni kulho voi olla henkilökohtainen tai suuren esillepanon osa.

Jos jokaiselle ruokailijalle katetaan oma pieni kulho, kattaus tuntuu henkilökohtaisemmalta ja juuri vieraitasi varten suunnitellulta. Kulhosta voit  tarjoilla esimerkiksi jääkylmän gazpacho-keiton alkuruokana tai jäätelöannoksen aterian päätteeksi. Mahdollisuuksia on rajattomasti; pieni kulho taipuu lähes mihin tahansa.

Pienestä kulhosta voi myös nauttia suuren pääruoan lisukkeita. Paahtopaistin lisukkeena tarjottava paahdettu sipuli näyttää hyvältä tarjoiltuna paistin tarjoiluvadin kanssa samaan sarjaan kuuluvasta kauniista pienestä kulhosta

Pieniin kulhoihin voi myös asettaa tarjolle grillatun lihan kanssa tarjottavat kylmät kastikkeet. Anna mielikuvituksesi lentää! 

Jos pienet kulhosi ovat samaa sarjaa kuin tarjoiluastiat ja lautaset, kattaus näyttää tasapainoiselta ja harmoniselta. Valikoimassamme on useita pieniä kulhoja sisältäviä kauniita astiastoja . Modernissa Salt-kivitavara-astiastossamme ainutlaatuisine lasituksineen on useita erilaisia pieniä kulhoja. Jos haet klassisempaa ja tyylikkäämpää lookia, Lars Wallinin suunnittelemassa Lace-astiastossa on valkoisia pitsikoristeisiä pieniä posliinikulhoja. 

Eri kulho joka ruokalajille

Edellä jo totesimme, että kulhoja riittää joka lähtöön:

●     Aamiaiskulho

●     Keittokulho

●     Jälkiruokakulho

●     Napostelukulho

Luetteloa voisi jatkaa, mutta siinä muutama tavallisimmista pöytään kattamistamme kulhoista. Koska pienet kulhot ovat niin monipuolisia, pieni kulho on jokaisen astiaston peruspilareita.

Pienten kulhojen puhdistaminen

Kun kaikki ovat kylläisiä ja tyytyväisiä ja pöytä on korjattu, pienet kulhot kannattaa huuhdella, jotta niihin ei jää ruoantähteitä.

Jos haluat siirtää tiskaamisen seuraavaan aamuun, kulhot kannattaa jättää likoamaan veteen; pesu sujuu silloin helposti.

Tarkista kestävätkö pienet kulhosi konepesun vai pitääkö ne pestä käsin. Useimmat valikoimamme pienet kulhot kestävät konepesun.

Pesuohjelman päätyttyä tai pestyäsi kulhot käsin, voit jättää ne kuivumaan tai kuivata ne käsin keittiöpyyhkeellä.


Pidät ehkä myös näistä