Tarjoiluottimet

Apilanlehdellä on suuri valikoima tarjoiluottimia kaikkiin kattauksiin ja tilanteisiin. Kuvittele esimerkiksi vähän fiinimmät kahvikutsut ja pöydässä komeileva kullattu kakkulapio. Tai ajattoman kaunis kiillotettu ruostumaton keittokauha, joka korostaa esimerkiksi borssikeiton hienoja syvänpunaisia värivivahteita.

Riippumatta siitä, mitä haet, meillä on ne oikeat tarjoiluottimet. Jos haluat investoida tarjoiluottimiin sopivaan posliiniin, meillä on valikoimassa kauniita astiastoja, jotka ovat edukseen niin arkipäivällisillä kuin juhlavilla illallisilla.  

Tarjoiluottimet vai tarjoiluvälineet?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, samoin tarjoiluun käytettävillä välineillä. Tarjoiluottimia eli tarjoiluvälineitä on runsaasti: kakkulapio, keittokauha ja salaattiottimet ovat vain muutama esimerkki.

Niiden lisäksi on runsaasti muitakin. Kakkuveitsi, tarjoilulusikka ja kastikekauha kuuluvat tavallisimpiin nekin. Luetteloa voisi vielä kasvattaa mutta ne muut ovat jo harvinaisempia.

Kun olet aikeissa ostaa tarjoiluottimia, sinun on hyvä miettiä pitääkö niiden olla samaa sarjaa kuin aterimesi, vai haluatko tarjoiluottimien eroavan näistä esim. väriltään tai muodoltaan. Jos mietit uuden aterinsarjan ostamista, meillä on laaja valikoima aterinsarjoja ja erillisiä osia, joilla voit täydentää astiastosi.

Salaattiottimet bruschettaan ja kakkulapio voileipäkakkuun

Tarjoiluottimilla on usein niiden käyttötarkoitusta kuvaava nimi. Esimerkkeinä kakkulapio ja kakkuveitsi, joita tietenkin käytetään kakkua tarjoiltaessa.

Ja salaattiottimet, joilla rapea salaatti nostetaan tarjoiluastiasta lautaselle.

Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita, että et voisi asettaa näitä esille, kun tarjoilet muuta kuin kakkua ja salaattia.

Kakkulapio sopii mainiosti niin voileipäkakun kuin lihamurekkeen annosteluun, ja salaattiottimilla paloittelet ja tarjoilet esim. bruschettan.

Tarjoiluottimiesi puhdistaminen ja hoito

Noudata seuraavia ohjeita, niin tarjoiluottimesi pysyvät kauniina ja hyvässä kunnossa pitempään:

●     Huuhtele ottimet välittömästi käytön jälkeen.

●     Jos ottimet kestävät konepesun, voi laittaa ne astianpesukoneeseen heti huuhdeltuasi ne. Varmista, että koneessa on suolaa ja huuhtelukirkastetta, jotta tarjoiluottimet puhdistuvat hohtavan kirkkaiksi.

Ohjelman päätyttyä sinun kannattaa kuivata ottimesi keittiöpyyhkeellä, jotta niihin ei jää rumentavia vesitahroja.

●     Tiskaa tarjoiluottimet käsin heti käytön jälkeen, jos ne eivät siedä konepesua. Kuivaa ottimesi saman tien keittiöpyyhkeellä, jotta niihin ei jää rumentavia vesitahroja.


Pidät ehkä myös näistä