Yhdessä jälleen!

  • Kohta voimme jälleen tavata ja olla yhdessä!

  • FG_1.jpg

  • Toivottavasti tämä aika on lähellä, aika jolloin voimme kaikki taas kokoontua. Isoisä, pikkuveli, teinit ja naapurin Pekka – kaikki mukaan syömään hyvin, nauramaan ja halailemaan! Kaikkea, mitä ennen pidimme niin luonnollisena kaipaamme nyt kovasti.

  • FG_2.jpg

  • Kohta voimme myös kutsua ystävät kylään ja seurustella vaikkapa koko päivän iltamyöhään!

  • Shell_fat2.jpg

    Vati 140,30 €

  • Shell_tallrik.jpg

    Lautanen 21,70 €

  • Dia_bestick.jpg

    Diamond aterimet, alk. 15,70 €

  • Dia_champ.jpg

    Laakea samppanjalasi 26,70 €

  • FG_3.jpg

  • Silloin haluamme seurustella eikä käyttää koko päivää ruoan valmistamiseen. Hyvä ehdotus on äyriäispasta ja tuore patonki – ylellinen ja yksinkertainen lohdutusruoka!

  • FG_4.jpg

  • Valkosipuli, chili, oliiviöljy ja parmesaani ovat maukkaan pastan salaisuus. Simpukat ja ravut tuovat lisämakua annokseen.

pasta.jpg

Frutti di Mare –äyriäispasta

  • 400 g pastaa, mieluiten paksumpaa spagettia
  • 600 g äyriäissekoitusta (esim. sinisimpukoita, kampasimpukoita ja rapuja)
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 salottisipulia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 rasiaa cocktail-tomaatteja
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 2 tl chilihiutaleita
  • Parmesaania tarjoiluun

Toimi näin: Puhdista simpukat normaalien puhdistusohjeiden mukaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne nopeasti oliiviöljyssä (kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa). Puolita tomtaatit ja lisää ne sipulien joukkoon ja paista pari minuuttia lisää. Lisää viini sekä mausteet oman maun mukaan. Keitä seosta n. 15 minuuttia. Keitä samaan aikaan pasta. Lisää simpukat viini-sipuli-tomaatti-seokseen ja anna kiehua n. 5 minuuttia tai kunnes simpukat ovat auenneet. Lisää sitten puolet persiljasta. Kaada valutettu pasta seokseen ja käääntele pari minuuttia.
Kaada valmis äyriäispasta suurelle vadille ja lisää valmiiksikeitetyt ravut päälle. Koristele persiljalla ja runsaalla määrällä parmesaania. Maista ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria ennen tarjoilua.

  • FG_5.jpg

  • FG_6.jpg

  • FG_7.jpg

  • FG_7.jpg

  • Salt_mat.jpg

    Ruokalautanen 25,70 €

  • Salt_skal.jpg

    Kulho 25,70 €

  • Salt_fat.jpg

    Vati 140,30 €

  • Salt_skal2.jpg

    Kulho 102,30 €

  • fika.jpg

choklad.jpg

Suolalla jalostettu suklaakakku

Suklaakakku

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Suklaakreemi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 2 dl mustikoita
  • 1 tl sormisuolaa

Tee näin: Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Käännä jauhoseos munavaahtoon, lisää voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 20 cm, tai n. 30 cm:n pitkulaiseen vuokaan. Paista kakku 25 minuuttia ja anna sen jäähtyä vuoassa.
Suklaakreemi: Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa. Nosta kattila syrjään, lisää vaniljasokeri ja paloiteltu suklaa, sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kreemi 1–2 tuntia jääkaapissa, sekoita pari kertaa jäähdytyksen aikana.
Koristelu: Levitä suklaakreemi kakun päälle ja koristele mustikoilla, ripottele hieman sormisuolaa pinnalle.

 

  • FG_8.jpg

  • Ilta jatkuu vielä pitkään…

  • Upea Salt-kivitavara-astiastomme luo täydellisen pöydän illanistujaisiin. Vaatimaton, rustiikkinen ja kaunis – pöytä, jossa viihtyy vielä pitkään sen jälkeen kun pikkusisko ja naapurin Pekka ovat jo menneet nukkumaan.

  • FG_9.jpg

  • FG_10.jpg

  • FG_11.jpg

  • FG_10.jpg