Ihanat rapujuhlat

  • Myöhäiskesä, leudot illat, tillin ja rapujen tuoksu… Nyt keräämme perheenjäsenet ja ystävät rapujuhliin ja näytämme teille pari helppoa vinkkiä juhliin!
    Rapujuhlapöytäämme katamme uuden Pepper-kivitavarasarjamme. Kukkien sijaan käytämme kukkivaa tilliä ja ravujen seuraksi olemme leiponeet rapean parsaleivän ja västerbotten-juustopiirakan.

  • 1.jpg

  • Pepper-kivitavarasarja sopii erinomaisesti rapujuhliin. Sarjan suuri vati on täydellinen juustojen tai rapujen tarjoiluun!
    Keskikokoisista kulhoista voit tarjota henkilökohtaiset rapu- tai katkarapuannokset, kun taas pienet kulhot sopivat majoneesin tarjoiluun.

  • 2_se.jpg

  • Pepper-sarjassa on 7 osaa. Ruokalautanen, alkuruokalautanen, vati, erikokoiset kulhot sekä mukit.

    Jokaisessa osassa on yksilöllinen lasitus.

  • Pepper_mat.jpg

    Ruokalautanen 22,70 €

  • Pepper_for.jpg

    Alkuruokalautanen 20,70 €

  • skal.jpg

    Kulho 26 cm 102,30 €

  •  

    Pepper_fat.jpg

    Vati 130,30 €

  • Pepper_skalliten.jpg

    Pieni kulho, kultareunus 21,70 €

  • 3.jpg

  • Oih, miten houkutteleva vati! Käytä Pepperin keskikokoista kulhoa vaikkapa sitruunoille tai kastikkeille.

  • 4_se.jpg

  • VINKKI!

    Käytä nättejä keittiöpyyhkeitä lautasliinoina – ne ovat koristeellisia ja lisäksi ne kestävät kunnon pesun koneessa.

  • 5.jpg

    VINKKI!

    Toivota vieraasi sydämellisesti tervetulleeksi sijoittamalla alkuruoan katkaravut sydämenmuotoon lautaselle.

  • 6.jpg

    VINKKI!

    Ravun hajun saa sormista hyvin irti sitruunalla! Solmi käsienpesupyyhe juuttinarulla, ja koristele sitruunanpalalla ja nimikortilla. Pienet kulhot täytämme vedellä sormienhuuhtelua varten. 

  • ol.jpg

    Siluett olutlasi 25,30 €

  • snaps.jpg

    Siluett snapsilasi 18,70 €

  • siluett_vin.jpg

    Siluett valkoviinilasi 20,70 €

  • siluett_best.jpg

    Siluett aterimet, alkaen 12,90 €

  • 7.jpg

  • 8.jpg

  • 8.jpg

  • Reseptit

paj.jpg

Västerbotten-juustopiirakka lohella

Taikina:

  • 3 dl spelttijauhoja
  • 125 g voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl etikkaa
  • 3 rkl vettä

Täyte:

  • 2 palaa paloissa pakastettua lohta
  • 4 dl Västerbotten-juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 suuri nippu tilliä
  • suolaa, pippuria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita yhteen jauhot, suola ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita pienessä kulhossa etikka ja vesi ja lisää seos taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista pohja 10 minuuttia. Sulata lohi, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja jaa taikinan päälle. Sekoita kananmunat ja kerma, lisää juustoraaste ja tilli. Mausta pippurilla. Kumoa lohen päälle ja paista piirakka n. 35-40 minuuttia.

sparris.jpg

Parsaleipä

n. 4-6 palaa

  • 1 voitaikinapaketti (n. 265 g)
  • n. 14 vihreää parsaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 120 g Västerbotten-juustoraastetta
  • 1 kourallinen hasselpähkinöitä
  • Syötäviä kukkia
  • Hunajaa

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rullaa voitaikina auki, tai kauli se ohueksi levyksi. Leikkaa n. 1 cm kehys taikinaan, huom – älä leikkaa pohjaan asti. Levitä tuorejuusto taikinan päälle, ei reunoille asti. Lisää taikinan päälle parsa. Paista 15-20 minuuttia uunissa. Koristele valmis rapea leipä murskatuilla hasselpähkinöillä, kukilla ja hunajalla.