Myöhäiskesän kahvihetket puutarhassa

  • Myöhäiskesän aikaan puutarhat, torit ja kaupat täyttyvät herkullisista kotimaisista hedelmistä, nyt on aika nauttia! Yhtenä elokuisena sunnuntaina herätimme lapset aikaisin omenanpoimintaan ja piirakanleivontaan! Herkullisen omenapiirakkareseptin löydät tästä alta, lupaamme että kaikille maistuu!

  • Aspvik1_.jpg

  • Aspvik2.jpg

  • Aspvikbob.jpg

  • modeller.jpg

  • Mikä onni on vain astua ulos puutarhaan ja poimia juuri sen määrän omenoita mitä tarvitsee piirakkaa varten!

    Meillä on olemassa piirakkavuokia monessa astiastossamme. Aspvik on niistä kauneimpia! 

  • Aspvik4.jpg

  • Aspvik3.jpg

äppelpaj.jpg

Omenapiirakka

TAIKINA:

  • 175 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 hyppysellinen suolaa

TÄYTE:

  • 3-4 hapanta omenaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Piirakkataikina: Laita uuni 200 asteen lämmölle. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se nostelemalla kevyesti voi/sokeri-sekoitukseen. Painele valmis taikina piirakkavuokaan. Täyte: Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Viipaloi. Lado omenaviipaleet kauniisti piirakkataikinan päälle. Laita voi nokareissa ja sirottele sokeri sekä kaneli omenien päälle. Paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes omenat ovat kullanruskeita.