Omenapiirakka
TAIKINA:
- 175 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 hyppysellinen suolaa
TÄYTE:
- 3-4 hapanta omenaa
- 25 g voita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Piirakkataikina: Laita uuni 200 asteen lämmölle. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se nostelemalla kevyesti voi/sokeri-sekoitukseen. Painele valmis taikina piirakkavuokaan. Täyte: Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Viipaloi. Lado omenaviipaleet kauniisti piirakkataikinan päälle. Laita voi nokareissa ja sirottele sokeri sekä kaneli omenien päälle. Paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes omenat ovat kullanruskeita.