Myöhäiskesän kahvihetket puutarhassa

  • Myöhäiskesän aikaan puutarhat, torit ja kaupat täyttyvät herkullisista kotimaisista hedelmistä, nyt on aika nauttia! Yhtenä elokuisena sunnuntaina herätimme lapset aikaisin omenanpoimintaan ja piirakanleivontaan! Herkullisen omenapiirakkareseptin löydät tästä alta, lupaamme että kaikille maistuu!

  • Aspvik1_.jpg

  • Aspvik2.jpg

  • apple.jpg

  • modeller.jpg

  • Mikä onni on vain astua ulos puutarhaan ja poimia juuri sen määrän omenoita mitä tarvitsee piirakkaa varten!

    Meillä on olemassa piirakkavuokia melkein jokaisessa astiastossamme. Aspvik on niistä kauneimpia!

  • Aspvik4.jpg

  • Aspvik3.jpg

  • pajform.jpg

    Piirakkavuoka 132,60 €

  • mugg.jpg

    Muki 22,70 €

  • assiett.jpg

    Leivoslautanen 22,30 €

  • muffin.jpg

    Muffinssivuoka 20,30 €

äppelpaj.jpg

Omenapiirakka

PIIRAKKATAIKINA:

  • 175 g voita 
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 hyppysellinen suolaa

TÄYTE:

  • 3-4 omenaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Piirakkataikina: Laita uuni 200 asteen lämmölle. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se nostelemalla kevyesti voi/sokeri-sekoitukseen. Painele valmis taikina piirakkavuokaan. Täyte: Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Viipaloi. Lado omenaviipaleet kauniisti piirakkataikinan päälle. Laita voi nokareissa ja sirottele sokeri sekä kaneli omenien päälle. Paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes omenat ovat kullanruskeita.

  • Luo upeita kahvikattauksia Linnea-astiastolla!

  • Linnea1_.jpg

  • Aikuisten suosikki oli viikunapiirakka, jonka herkullisen loppusilauksen sai mantelimassakreemistä. Käytimme Linnea-sarjan uunivuokaa, joka sopii yhtä hyvin illallisen tarjoiluun kuin lämpimiin jälkiruokiin. Alempaa löydät reseptimme viikunapiirakasta.

  • Linnea3_2.jpg

    Tietenkin pitää koemaistaa taikinaa... Saga ja Nelli auttavat leipomisessa.

  • Linnea4.jpg

    Cecilia-äiti poimii puutarhassa kukkia kahvipöytään.

  • Linnea2.jpg

    Uunivuokamme sopivat yhtä hyvin suolaisiin kuin makeisiin tarjoiltaviin!

  • ugnsform.jpg

    Uunivuoka 26 cm 102,30 €

  • mugg.jpg

    Muki 25,70 €

  • assiett.jpg

    Leivoslautanen 25,30 €

  • mjölkkanna.jpg

    Kermakko 68,30 €

fikonpaj.jpg

Viikunapiirakka

PIIRAKKATAIKINA:

  • 125 g voita 
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta suolaa

TÄYTE:

  • 200 g mantelimassaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl hunajaa

Piirakkataikina: Nypi voi ja jauhot. Lisää tomusokeri, kananmuna ja suola ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina levyksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Laita uuni 225 asteen lämmölle. Painele taikina piirakkavuokaan. Töki haarukalla reikiä ja esipaista piirakkapohja uunissa n. 12 min. Alenna lämpö 175 asteeseen. Täyte: Raasta mantelimassa raastimella. Vatkaa ranskankerma ja kananmuna sekaisin. Lisää mantelimassa. Lisää sitten tomusokeri, kardemumma ja sitruunankuori. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Puhdista ja leikkaa viikunat ohuiksi lohkoiksi. Sijoita täytteen päälle. Paista uunissa n. 55 min. kunnes täyte on hyytynyt. Anna viilentyä, valuta hunaja piirakan päälle ja tarjoa heti.

  • Provdukahemma_desk_fi.jpg

  • Ingrid1.jpg

  • Nova, Nelli ja Saga odottavat että omenapiirakka valmistuu. Kaikenikäset rakastavat kahvihetkiä!

Ingrid3.jpg

Ingrid-piirakkavuokaa koristaa ajaton valkoinen kohokuvio.