Janssonin kiusaus
- 2 isokokoista keltasipulia
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 1 rkl voita tai margariinia (paistamiseen)
- 2 purkkia anjovisfilettä (à 100 g)
- 3 dl kuohukermaa
- 1,5 dl maitoa
- 1,5 rkl korppujauhoja
- 2 rkl voita tai margariinia (nokareina päälle)
Toimi näin: Kuori sipulit ja perunat. Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja kuullota ne voissa. Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.
Voitele uunivuoka ja asettele peruna, sipuli ja anjovis (säästä anjovisliemi) kerroksittain vuokaan, alimmaksi ja päällimäiseksi perunat. Kiehauta kerma ja maito.
Yhdistä anjovisliemi ja maito/kermaseos ja kaada neste perunoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja, joiden päälle tiputtele muutama voinokare.
Kuumenna uuni 175 asteeseen, paista uunin alaosassa 1,5 – 2 tuntia. Jos pinta tummenee liian paljon, peitä vuoka aluminufoliolla.