Illallinen ystävien seurassa

  • Milloin viimeksi sinulla oli ystäviä kylässä? Kutsu heidät jo tänä viikonloppuna illalliselle!

  • Cel20_8.jpg

  • Kaikki päätyvät juhlissa aina keittiöön, eikö vain? Pyydä heti alussa ystäväsi osallistumaan ruoan tekoon – kokkaamisen ohessa seurustelu on aina mukavaa! Olemme koonneet herkullisen kolmen ruokalajin menun, jota te voitte kokeilla yhdessä – reseptit ja kattausvinkit löydät tästä alta.

  • celebration-Skal-16cm-FRI_10001719_1.png

    Kulho 16 cm 26,70 €

  • celebration-tapasset_10010975_1.png

    Tapas-setti - 5 osaa 152,30 €

  • celebration-Mugg-34cl-FRI_10005239_1.png

    Muki 25,70 €

  • celebration-runt-fat-29cm_10010976_1.png

    Pyöreä vati 140,30 €

  • Cel20_9.jpg

  • Cel20_10.jpg

  • Cel20_11.jpg

  • Hyvä ruoka, kaunis kattaus ja parasta seuraa ovat elämän suuria nautintoja!

Recept_pizza.jpg

Vegaaninen pizza

8 palaa​

  • 1 esipaistettu pizzapohja, n. 180 g
  • 4 dl vegaanista ”juusto”raastetta
  • 1 Oatly iMat fraichea
  • 1 prk (75 g) merileväkaviaaria
  • 1 iso punasipuli hienonnettuna
  • 1 ruukku ruohosipulia

 

Tee näin:
Levitä pizzapohjalle iMat fraiche ja juustoraaste, silppua sipulit. Paista pizza uunissa pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes juusto on kauniin väristä. Ota pizza uunista, levitä kaviaari sekä puna- ja ruohosipulisilppu pizzalle. Leikkaa viipaleiksi, aseta tarjolle!

Recept_kal.jpg

Paahdettu suippokaali

4 annosta
 

  • 1 suippokaali
  • 3 rkl voita
  • Öljyä vuoan voiteluun
  • 3 rkl kaprista
  • 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
  • ½ paketillista fetajuustoa
  • Suolaa ja pippuria
     

Tee näin:
Säädä uunin lämpötilaksi 200 °C. Voitele uunivuoka öljyllä. Jaa suippokaali neljään osaan ja laita kaalinpalat vuokaan. Mausta kaali suolalla ja pippurilla, laita voi nokareina kaalin päälle ja lisää vielä kaprikset ja saksanpähkinämurska. Paista kaalia n. 20 minuuttia uunissa, valele välillä kaali paiston aikana uunissa sulaneella voilla. Laita paistetut kaalinpalat lautasille ja murusta fetajuustoa päälle. 
 

 

Recept_kal.jpg

Paahdettu suippokaali

4 annosta
 

  • 1 suippokaali
  • 3 rkl voita
  • Öljyä vuoan voiteluun
  • 3 rkl kaprista
  • 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
  • ½ paketillista fetajuustoa
  • Suolaa ja pippuria

Tee näin:

Säädä uunin lämpötilaksi 200 °C. Voitele uunivuoka öljyllä. Jaa suippokaali neljään osaan ja laita kaalinpalat vuokaan. Mausta kaali suolalla ja pippurilla, laita voi nokareina kaalin päälle ja lisää vielä kaprikset ja saksanpähkinämurska. Paista kaalia n. 20 minuuttia uunissa, valele välillä kaali paiston aikana uunissa sulaneella voilla. Laita paistetut kaalinpalat lautasille ja murusta fetajuustoa päälle. 

Recept_bowl.jpg

Poké bowl

4 annosta

  • 3 dl mustaa riisiä tai kvinoaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl japanilaista vaaleaa soijaa
  • 1 valkosipulin kynsi, raastettuna
  • 500 g lohta (jos ei raaka lohi miellytä, sitä voi paistaa ensin uunissa)
  • 2 kevätsipulia
  • 1 kypsä tai pakastettu mango
  • 1 avokado
  • 2 dl edamamepapuja
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 lime
  • 1 ruukku korianteria
  • 1-2 rkl raastettua inkivääriä

Tee näin:
Keitä riisi tai kvinoa ohjeiden mukaan. Sekoita seesamiöljy, japanilainen soija, raastettu valkosipuli ja inkivääri kulhossa. Kuutioi lohi ja viipaloi kevätsipuli ohuesti. Laita lohi ja sipuli öljy-soijaliuokseen. Paahda seesaminsiement kuivassa paistinpannussa kunnes ovat saaneet vähän väriä. Kuutioi avokado ja mango, pilko korianteri.
Jaa riisi/kvinoa neljään suureen annoskulhoon. Laita kerroksittain avokado, mango, korianteri, pavut ja lohi riisin päälle. Mausta tuoreella limellä ja viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä.
 

  • Nautinnollisiin kahvihetkiin

  • Cel20_12.jpg

  • Useimmat meistä haluavat joskus rentoutua kotona – esimerkiksi parhaiden ystävien kanssa vietetyn kahvihetken merkeissä.

    Celebration-astiastoon kuuluu ruoka-astiaston lisäksi kahviastiasto, joka sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlapöytään. Lautasten ja vatien muodot muistuttavat ruokalautasen muotoilua. Kupeissa, kahvikannussa, maitokannussa ja sokerikossa on tunnusomainen platinakoristelu.

Recept_paronpaj.jpg

Päärynägalette

6-8 palaa
 

  • 250 g voitaikinaa (miel. tuoretta)
  • 1,5 dl rahkaa
  • 2 isoa päärynää
  • 100 g chèvrejuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa
     

Tee näin: 
Säädä uunin lämpötilaksi 200 °C. Kauli voitaikina neliönmuotoiseksi, taita reunat. Levitä rahka pohjalle, murusta juusto päälle. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi ja lado ne piirakkaan. Murskaa pähkinät kevyesti kädessä, levitä päärynöiden päälle. Paista galettea n. 20 minuuttia, kunnes se on paistunut kauniin ruskeaksi. Anna galetten jäähtyä hieman, ennen kuin valutat pinnalle hunajaa.