09-686 11 444
Ostoskärrysi on tyhjä

Tiedotteita

Tiedotus asiakkaille, jotka ovat hankkineet Marianne Royal Blue –kahvikuppeja
1,2 dl, tuotenumero 46-0101:

Tullin laboratorion testauksissa olemme havainneet, että mainittujen Marianne Royal Blue –kahvikuppien koriste ylittää 0,12 mg/dm²:lla juoma-astioiden lyijylle asetetun suomalaisen raja-arvon.  Korkein sallittu raja arvo on 0,50 mg/dm².  EU-maiden raja-arvo on 0,80 mg/dm², mutta Suomen kansalliset rajoitukset tässä ovat ankarammat kuin muiden EU-maiden.  Ylitetyn raja-arvon vuoksi emme myy tätä kuppia enää Suomessa.

Ruotsalainen emoyhtiömme Fyrklövern AB, jolta Apilanlehti Oy ostaa tuotteet Suomeen, on ollut yhteydessä Ruotsin ympäristöhallintoon asian selvittämiseksi. Ympäristöhallinnon suositus on, että Apilanlehti informoi suomalaisia asiakkaitaan tästä raja-arvon ylityksestä, mutta mihinkään muihin toimenpiteisiin ei ole tarvetta.

Apilanlehti on toiminut posliini- ja lasituotteiden myynnissä Suomessa vuodesta 1977 (Ruotsissa vuodesta 1974).  Panostamme erityisen tarkasti kaikkien tavarantoimittajiemme valvontaan sekä tuotteidemme laatukontrolliin, ja teetämme tuotteillamme omia testejä riippumattomissa laboratorioissa. Tässä tapauksessa Suomen ja muiden EU-maiden määräysten välinen ero aiheutti sisäisen tietokatkoksen, johon suhtaudumme erittäin vakavasti.

Haluamme painottaa, että kaikki muut tuotteet Marianne Royal Blue –mallistossa täyttävät tarkimmatkin suomalaisvaatimukset, ja mallisto kokonaisuudessaan kahvikupit mukaan lukien noudattavat voimassaolevia EU-säännöksiä.

Ystävällisin terveisin
Anette Elki, asiakaspalvelupäällikkö