09-686 11 444
Ostoskärrysi on tyhjä

Tietosuojakäytäntö

Henkilötiedot

Asiakkaanamme hyväksyt, että käsittelemme henkilötietojasi. Apilanlehti, y-tunnus 1104150-2, Malmin kauppatie 8 B (käyntiosoite), 00700 Helsinki, on käsittelyn rekisterinpitäjä ja vastaa meille jättämiesi henkilötietojen käsittelystä. Käsittelemme henkilötietoja voidaksemme hoitaa välistämme asiakassuhdetta ja voidaksemme jättää sinulle edullisia omia ja yhteistyökumppaneidemme tuote- ja luottotarjouksia kirjallisesti, puhelimitse, sähköpostitse/tekstiviestillä (emme luovuta yhteistyökumppaneillemme sähköpostiosoitteita, eivätkä he saa lähettää asiakkaillemme tekstiviestejä) ja muita digitaalisia kanavia käyttäen sekä täyttääksemme takuu- ja muut velvoitteemme sinua kohtaan. Voit milloin tahansa tutustua henkilötietoihisi ja niiden käsittelyyn meillä esittämällä kirjallisen pyynnön asiakaspalvelullemme. Voit myös pyytää itsellesi kopion henkilötiedoistasi sekä niiden korjaamista tai poistamista. Ilmoita mahdolliset nimen- tai osoitteenmuutokset välittömästi Apilanlehdelle numeroon 09-686 11 444 tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@apilanlehti.fi.

Ylläpidämme rekisteriä meiltä ostaneista asiakkaista. Rekisteri sisältää henkilötietoja kuten nimen, postiosoitteen, puhelinnumeron, sähköiset osoitteet, ostohistorian, toimitus- ja maksutiedot ja joissakin tapauksissa henkilötunnuksen sekä digitaalisten palvelujen käyttöön perustuvia tietoja.

Käytämme näitä tietoja laskutukseen, tuotteista tiedottamiseen ja niiden toimittamiseen ja markkinointiin, tilastojen perustana, tuotekehitykseen sekä mahdollisesti luoton myöntämiseen. Tiedot voivat toimia meidän, ja soveltuvin osin yhteistyökumppanimme, tuottamien sisältöjen, mainosten ja tarjousten laadinnan perustana . Tiedot analysoidaan ja ryhmitellään ennen asiakasyhteyksien valintaa, priorisointia ja suunnittelua. Henkilötietoja saatetaan täydentää ja ajaa rinnan muiden julkisten ja yksityisten rekistereiden, kuten väestörekisterin tai luottotietorekistereiden kanssa esim. osoitetietojen päivitykseen tai luottopäätöksiin liittyen. Henkilötietoja saatetaan luovuttaa Apilanlehden hyväksymille toisille yrityksille tai yhteistyökumppaneille Apilanlehden toimeksiannosta esim. painatusta ja jakelua tai markkinointia varten. Henkilötietoja luovutetaan viranomaiselle ainoastaan lain tai viranomaismääräyksen edellyttäessä. Henkilötiedot tallennetaan ja suostumuksesi niiden käsittelyyn on voimassa, kunnes sinä asiakkaana nimenomaisesti peruutat sen, eli voimassaolo ei edellytä lisäostoja.

Miten henkilötietoja suojataan? 


Jotta käsittelemämme henkilötiedot pysyvät turvallisesti tallessa olemme ryhtyneet useisiin turvatoimiin, mm. teknisiin ja organisatorisiin turvatoimiin, suojataksemme henkilötietosi. Käytämme myös palomuureja ja viruksentorjuntaohjelmia suojataksemme tietoja ja estääksemme luvatonta pääsyä verkkoomme. Pääsy tiloihin, joissa henkilötiedot säilytetään, on rajoitettu, ja tietoihin pääsyn saavat työntekijät tunnistetaan.  
Miten kauan henkilötietoja säilytetään? 
Jos olet hyväksynyt sen, että olet Apilanlehden rekisteröity asiakas/jäsen, henkilötietosi säilyvät rekisterissä, kunnes poistatat tietosi rekisteristä. Voit milloin tahansa lopettaa asiakkuutesi. Henkilötietojasi ei missään tapauksessa säilytetä pitempään kuin kulloinkin voimassa oleva henkilötietolainsäädäntö sallii.

Tähtikerho ja etusi


Ostaessasi Apilanlehdeltä hyväksyt myös ilmaisen Tähtikerhomme jäsenyyden, joka ei edellytä ostoja. Saat tällöin oikein edullisia tuote- ja luottotarjouksia meiltä. Tämä antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjouksiin, jotka vain asiakkaamme saavat. Tällaiset tarjoukset saat esim. asiakaslehdemme Apilanlehden Kauneutta kotiisi kautta tai henkilökohtaisena palveluna myyjiltämme. Saat tiedot kirjallisina, puhelimitse, sähköposti-/tekstiviestinä sekä muiden digitaalisten kanavien kautta. Voit myös saada yhteistyökumppaneidemme tarjouksia kirjallisesti tai puhelimitse. Suostumuksesi on voimassa, kunnes päätät muuttaa sen. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ja lopettaa jäsenyytesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 09-686 11 444.

Evästeistä


Apilanlehti käyttää niin sanottuja evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita seuratakseen miten Apilanlehden digitaalisia palveluja käytetään ja muokatakseen käyttäjäkokemusta. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja ja ne ovat hyvin yleinen apuväline Internetissä. Verkkosivustojen käyttöön käytetyn päätelaitteen selain lukee ja tallentaa evästetiedostot. Apilanlehden asiakkaat ja rekisteröidyt käyttäjät hyväksyvät evästeiden käyttöön. Käyttäjä voi asettaa verkkoselaimensa estämään evästeet ja hän voi myös poistaa jo tallentuneet evästeet. Joissakin tapauksissa tämä voi kuitenkin heikentää verkkosivuston toimivuutta ja siitä saatavaa käyttäjäkokemusta.
Kampanjasivuillamme, verkkomyymälöissämme ja muilla sivuilla, joilla voimme seurata asiakkaidemme ja kävijöidemme kiinnostusta tuotteisiimme, käytämme evästeitä sisältötarjonnan ja mainonnan muokkaamiseen, sosiaalisen median toimintojen tarjoamiseen sekä liikenteen analysointiin. Sellaisten evästeiden mahdollinen käyttö ilmenee selkeästi kyseiseltä sivustolta. Jaamme sellaisten sivustojen käyttötiedot ainoastaan luotettujen some-, mainonta- ja analysointikumppaneidemme kanssa. Me ja mainontakumppanimme käytämme evästeitä muokataksemme mainontaamme ja näyttääksemme asianmukaisia mainoksia niille, jotka aikaisemmin ovat osoittaneet olevansa kiinnostuneita tuotteistamme. Käytämme esim. Googlen mainonnan kohdistamiseen liittyviä toimintoja. Voit poistaa Googlen mainontatoiminnot ja muut Google Analytics -toiminnot Google Analytics Opt-out Browser Add-on -toiminnolla. Käytämme myös joitakin Facebookin mainontatoimintoja. Voit muuttaa Facebookin tapaa käyttää Facebookin ulkopuoliseen verkkokäyttäytymiseesi perustuvaa tietoa mainontaan Facebookin mainosasetuksissa.

Pysyvät ja istuntokohtaiset evästeet


Evästeitä on kahta lajia: Toiset, joista käytetään nimitystä ”permanent cookie”, pysyvä eväste, tallentavat käyttäjän tietokoneelle jäävän tiedoston. Niitä käytetään esimerkiksi verkkosivuston muokkaamiseen käyttäjän toivomusten, valintojen ja mieltymysten mukaan, ulkoisen mainonnan sekä tilastoinnin mahdollistamiseen. Toisesta lajista käytetään nimitystä ”session cookie”, istuntokohtainen eväste. Käyttäjän ollessa verkkosivulla eväste tallentuu tilapäisesti käyttäjän päätelaitteen muistiin. Istuntokohtaiset evästeet häviävät, kun suljet selaimesi. Verkkosivustollamme käytetään sekä pysyviä että istuntokohtaisia evästeitä. Käytämme molempia evästelajeja, jotta sivustomme olisi hyödyllisempi käyttäjälle ja arvokkaampi meille. Niitä käytetään käyttäjälle näytettävien mainosten kohdistamiseen käyttäjän mieltymysten perusteella, kampanjaraportoinnin tehostamiseen sekä käyttäjälle jo esitettyjen mainosten toiston estämiseen.

Käytämme istuntokohtaisia evästeitä kävijätilaston ylläpitoon. Verkkosivustot keräävät usein tietoa siitä, mitä kävijät tekevät käyntinsä aikana. Ne voivat esim. seurata sitä, millä alasivuilla kävijät käyvät useimmin  ja sitä, saavatko käyttäjät vikailmoituksia joillakin sivuilla käydessään. Käytämme istunnon tilaa seuraavia evästeitä parantaaksemme tarjontaamme ja kotisivuamme siten, että käyttäjien kokemus käynnistä paranee. Voit silti käyttää verkkosivustoamme, vaikka estät evästeiden tallentumisen tai poistat evästeet.

IP-numero ja domaini


Apilanlehti kokoaa käyntitilastoa mm käyntikertojen lukumäärästä, yksittäisten sivujen lukukerroista, verkkosivuista, joilta kävijät siirtyvät meidän sivuille sekä siitä, mitä hakukoneita ja hakusanoja he ovat käyttäneet siirtyessään meille. Tiedot antavat meille kuvan siitä, mitä voidaan muuttaa, parantaa tai poistaa. Näemme myös domainisi ja isäntätietokoneesi nimen, esim. telia.com. Tallennamme käyttämäsi tietokoneen (palvelimen) IP-osoitteen sekä tiedot käyttämästäsi selaimesta ja käyttöjärjestelmästä. Lisäksi tallennamme käyntisi päivämäärän ja kellonajan sekä tiedon siitä, mistä linkitit meille. Näitä tietoja ei jaeta, vaan käytämme niitä ainoastaan verkkosivustomme parantamiseen ja sisällön esitystavan parantamiseen, jotta käyttäjät löytävät hakemansa. Käyntitilastomme ei sisällä tietoa henkilötunnuksesta, henkilön nimestä, sähköpostiosoitteesta tai muita henkilötietoja, ei liioin minkäänlaisia viittauksia sellaisiin tietoihin.