09-686 11 444
Ostoskärrysi on tyhjä

Astrid Gate

Astrid GateAstrid Gate on tällä hetkellä ajankohtainen Pilgrim-astiastolla. Häneen yhdistää kyllä ensinnäkin vivahteikkaat kulhot ja graalitekniikka. Hänen lasitaiteensa on teknisesti ylivoimaisin ruotsalaisella taidelasialalla.

Simon Gate, Astridin isoisä oli yhdessä Edvard Haldin kanssa graalitekniikan edelläkävijöitä. Astrid Gate ei valitettavasti koskaan ehtinyt tavata kuuluisaa isoisäänsä, mutta on luonnollisestikin ylpeä vaaristaan. Itse hän ei lainkaan ollut ajatellut lasitaiteilijan uraa, vaikka on piirtänyt ja maalannut lapsuudestaan saakka. Mutta rakkaus lasiin syttyi kerralla, kun hän vieraili isoäitinsä Flory Gaten kanssa Orreforsissa vuonna 1985.

"Se oli mahtava tunne, tuntui kuin olisin tullut kotiin - vaikka en ollut koskaan suunnitellut lasin parissa työskentelemistä".

Hän hakeutui Orreforsin lasikouluun ja harkitsi lasipuhallusta omassa lasihytissä. Mutta kaiverrus vei Astridin mennessään. "Lasi tarjoaa niin monia mahdollisuuksia, työskentelen eri värien kanssa, käytän päälle- ja allelasitusta sekä graalitekniikkaa" hän kertoo ja jatkaa: "Olen erikoistunut erilaisiin graalitekniikoihin kuten Fabelgraaliin ja Kaksoisgraaliin. Ne ovat graalitekniikoista veistosmaisimpia." Monen ainutlaatuisen Apilanlehdelle suunnitellun taidelasituotteen jälkeen Astrid loi ensimmäistä kertaa jotain posliinista. Tulos on ihastuttava Pilgrim-astiasto, joka on koristeltu kukilla ja perhosilla – kuva-aihe joka on lähellä Astridin sydäntä ja usein toistuva aihe hänen teoksissaan.